Hiša ob vrbah, Ljubljana

Notranja oprema, notranja arhitektura, izvedba na ključ

Habitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, LjubljanaHabitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, LjubljanaHabitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, LjubljanaHabitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, LjubljanaHabitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, LjubljanaHabitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, LjubljanaHabitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, LjubljanaHabitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, LjubljanaHabitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, LjubljanaHabitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, LjubljanaHabitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, LjubljanaHabitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, LjubljanaHabitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, LjubljanaHabitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, LjubljanaHabitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, LjubljanaHabitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, LjubljanaHabitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, LjubljanaHabitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, LjubljanaHabitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, LjubljanaHabitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, LjubljanaHabitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, LjubljanaHabitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, LjubljanaHabitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, LjubljanaHabitare - Projekt notranje opreme in izvedbe na ključ Hiša ob vrbah, Ljubljana

Projekt - Vrstna hiša, 210 m2
- notranja oprema, notranja arhitektura, izvedba na ključ
Lokacija: Ljubljana, Trnovo
Arhitekt za notranjo opremo, oprema hiše: Habitare d.o.o.
Izvedba na ključ, zaključna gradbena dela: Habitare d.o.o.

Oblikovanje vrta: Habitare d.o.o.
Fotografija: Juš Medič

Hiša je locirana v novem, moderno zasnovanem naselju. Naš projekt se je začel, ko je bila hiša v tretji podaljšani gradbeni fazi.

NOTRANJA ARHITEKTURA, NOTRANJE OBLIKOVANJE, PROJEKT INTERIERA

Prvotno notranjo razporeditev, ki je bila zarisana še zgolj na načrtih, smo nekoliko spremenili, saj je bilo kljub novejši gradnji kar nekaj odvečnih sten. Ob vhodu je bilo kar nekaj odvečnih hodnikov, s prerazporeditvijo prostorov smo dobili prijaznejšo in bolj funkcionalno formo. Terase v zgornjem nadstropju so bile ogromne, na njihov račun smo povečali prvotno majhno otroško sobico, hkrati pa nismo porušili zunanje forme fasade, to smo naredili v dogovoru s prvotnimi projektanti hiše.

Notranja arhitektura se je spremenila tudi v kleti. V hišo se pride poleg običajnega vhoda tudi skozi garažo. O kleti nismo razmišljali kot o običajnem sivem prostoru, temveč smo jo prilagodili potrebam stanovalcev. Ker je to vhod, smo interier oblikovali že v kletnih prostorih. Predvideli smo svetlobnik, ki v interier prepušča svetlobo v klet in na ta način smo omogočili bivalni prostor v kleti. Tam smo uredili tudi pralnico, prostor za igro otrok – košarka…

NOTRANJA OPREMA, OPREMA HIŠE – OPREMA DOMA

Atrij hiše ima lep pogled na okoliško drevje. Družina je želela, da se ta naravni videz prenese tudi v interier, zato je notranja oprema minimalistična, ki pa se zmehča s toplimi toni barv ter naravnimi materiali.
V pritličju je v ospredju velik interier, ki je obenem jedilnica, dnevna soba in kuhinja. V prostoru brez pregrad so le nizke omare, povsod pa je prisotno zenovsko spogledovanje z naravo. Oblikovanje interiera temelji na naravnih barvah od bele, peščene do toplo rjave, notranja oprema kot so tikov les ter pas rečnih kamnov ob stekleni steni opredeljujejo osrednji bivalni prostor. Dnevni prostor se prek steklene stene izteka v atrij. Notranja oprema v nadstropju je nadaljevanje pritličja: nadaljuje se tikov tlak, ki je prav tako v kopalnici. Kad ter del omaric so prav tako iz tikovega parketa… Postelja izdelana iz wenge lesa je v kontrastu z sivo peščenimi odtenki tapete ter dekorativnih zaves, ki obrobljajo okenski okvir in mehko in padajo ob oknu.

IZVEDBA NA KLJUČ, INŽENIRING

Naše načrte notranje arhitekture smo tudi izvedli – po novem projektu smo porušili odvečne in postavili manjkajoče stene, položili tlake, omete, uredili strojne in elekto instalacije, pripravili osvetlitev, ki je ustrezala novi razporeditvi pohištva. Naše izvedbene načrte smo posredovali izkušenim obrtinkom, s katerimi že dolgo časa uspešno sodelujemo, mizarju, steklarju, tapetniku… Na koncu je sledila le še razporeditev notranje opreme, ki smo jo projektirali v studiu Habitare ali poiskalih pri različnih proizvajalcih.