Poslovni prostor Black sheep, Ljubljana

Poslovni prostor in notranja oprema

Habitare - Projekt oblikovanja notranje opreme in izvedbe na ključ poslovnega prostora Black sheepHabitare - Projekt oblikovanja notranje opreme in izvedbe na ključ poslovnega prostora Black sheepHabitare - Projekt oblikovanja notranje opreme in izvedbe na ključ poslovnega prostora Black sheepHabitare - Projekt oblikovanja notranje opreme in izvedbe na ključ poslovnega prostora Black sheepHabitare - Projekt oblikovanja notranje opreme in izvedbe na ključ poslovnega prostora Black sheepHabitare - Projekt oblikovanja notranje opreme in izvedbe na ključ poslovnega prostora Black sheepHabitare - Projekt oblikovanja notranje opreme in izvedbe na ključ poslovnega prostora Black sheepHabitare - Projekt oblikovanja notranje opreme in izvedbe na ključ poslovnega prostora Black sheepHabitare - Projekt oblikovanja notranje opreme in izvedbe na ključ poslovnega prostora Black sheepHabitare - Projekt oblikovanja notranje opreme in izvedbe na ključ poslovnega prostora Black sheepHabitare - Projekt oblikovanja notranje opreme in izvedbe na ključ poslovnega prostora Black sheepHabitare - Projekt oblikovanja notranje opreme in izvedbe na ključ poslovnega prostora Black sheepHabitare - Projekt oblikovanja notranje opreme in izvedbe na ključ poslovnega prostora Black sheepHabitare - Projekt oblikovanja notranje opreme in izvedbe na ključ poslovnega prostora Black sheepHabitare - Projekt oblikovanja notranje opreme in izvedbe na ključ poslovnega prostora Black sheepHabitare - Projekt oblikovanja notranje opreme in izvedbe na ključ poslovnega prostora Black sheepHabitare - Projekt oblikovanja notranje opreme in izvedbe na ključ poslovnega prostora Black sheep

Poslovni prostor Black sheep, Ljubljana
Projekt - Inženiring in notranja oprema: Poslovni prostor 130 m2
Lokacija: Ljubljana, Center
Arhitekt za notranjo opremo: Habitare d.o.o.
Izvedba na ključ, inženiring: Habitare d.o.o.
Fotografija: Juš Medič

NOTANJA ARHITEKTURA, NOTRANJE OBLIKOVANJE

V brioju za notranjo opremo Habitare smo interier in notranjo opremo prilagodili novemu namenu. Prostor je bil prvotno stanovanje, ki ga je naročnil želel po novem uporabljati kot poslovni prostor, namenjen njegovemu delu kot tudi občasnemu obisku poslovnih partnerjev. Interier je dobil novo zasnovo – z odprtim stopniščem in odprtim prostorom v nadstropju, je prostor popolnoma drugačen. Notranje oblikovanje smo zasnovali minimalistično, prečiščeno, namenjeno poslovnežu za njegovo delo in užitek. V pisarni smo na željo naročnika zasnovali mini fitness ter udobno kopalnico, ki mu omogočata polnjenje energije.

NOTRANJA OPREMA IN INTERIER

Minimalistični, večnamenski poslovni prostor, interier je namenjen poslovnežu, kreativcu z umom, ki gre proti vetru. Temu sledi tudi notranja oprema.
Tlak je brušen beton, groba osnova, na katerega smo kot kontrast postavili prefinjeno minimalistično pohištvo - zofo v svetlih odtenkih, veliko klubsko mizo, preprogo... Prav tako svetilka z neobičajnim senčnikom odseva rdečo nit interiera. Stopnišče je transparentno, zavarovano s stekleno ograjo, ki v nadstropju preide v stekleno steno. Notranje oblikovanje in notranja oprema temeljita na odprtosti in lahkotnosti prostora: celoten zgornji prostor je tako povsem odprt, s pogledom na stopnišče, v katerem dominirata Random luči, ki ustvarjata zanimivo igro svetlobe. pisalna miza, predalnik v pisarni je iz prejšnjega prostora umeščena v novo zasnovo interiera.

INŽENERING, IZVEDBA NA KLJUČ, OBNOVA PROSTORA

Preostali tim je opravil izvedbo načrtov - potrebno je bilo zamenjati tlak, odstranili smo steno ob stopnišču ter dobili odprt pogled na stopnišče, ob katerega smo postavili stekleno ograjo in stekleno steno. Ostalo zasnovo (razporeditev) pa smo pustili enako prejšnji. Kot je to dopuščal projekt smo ohranili izvode za strojne instalacije, prav tako smo čim bolj skušali uporabiti že obstoječe elektro instalacije. Nove izvode za razsvetljavo smo peljali nad spuščenim stropom, kjer je postavljen knauf, tako da smo se izognili neprijetnemu kopanju po betonskih stenah.