top of page
QSLUFg0Y.jpeg

Hiša za mlado družino

KVADRATURA: 144 m2

FOTOGRAFIJA: Vid Rotar

V ljubljanskih Murglah smo načrtovali obnovo atrijske hiše za mlado družino. Hiša je nastala v sedemdesetih letih prejšnjega stoletja in je bila potrebna temeljite obnove.

Atrijska hiša je dobila novo podobo fasade, ki upošteva pročelja sosednjih hiš, hkrati pa izraža želje naročnikov. Portal je obdan z lesenimi paneli, stopnice v terazzu so povezane z leseno klopjo...

 

Zgodba iz zunanjosti smo prenesli še v interier. Vhod v hišo je prav tako obložen z lesenimi paneli. Na levi vrata vodijo v del, kjer je spalnica staršev z garderobno sobo in kopalnico.

 

Steklena vrata prepuščajo na hodniku svetlobo iz vhodnega dela in vodijo v osrednji bivalni prostor, kjer se nahajajo kuhinja jedilnica in dnevni prostor. Velike steklene površino podaljšujejo prostor navzven v atrij.

 

Strop bivalnega prostora je v dveh nivojih, nižji nad kuhinjo, višji, ki se odpira visoko nad jedilno mizo in dnevnim prostorom. Materiali so naravni iz slovenskega prostora barve - hrast, opeka, barve ostale opreme  sledijo osnovnim tonom hiše.

bottom of page