top of page

PRENOVA HIŠE

 

Prenova obstoječih stavb postaja vedno bolj aktualna, saj je prostor primeren za gradnjo omejen, predvsem ko gre za mestno okolje. Prenova hiše nam običajno pomaga, da pridobimo več prostora v notranjosti hiše, da zmanjšamo porabo energije ter nenazadnje ohranjamo kulturno dediščino, kjer je to smiselno.

 

Zakaj prenova hiše?

 

Naš dom naj bi bil topel, udoben in prostoren, hkrati pa naj bi bila notranja oprema hiše tudi lepa, funkcionalna, trajnostna.

Da bi zadostili vsem tem pogojem je potrebno pri starejših objektih poseči po določenih spremembah.

Največkrat želimo izboljšati bivalno okolje in klimo notranjosti hiše, ko gre za potrebo po večjem bivalnem okolju se odločamo o razširitvah, prizidkih, ki pa morajo biti skladni z obstoječo okolico.

Notranjost hiše največkrat povečamo, da spremenimo neuporabno podstrešje v bivalno okolje. Prav tako je mogoča tudi razširitev v atrij, na način da se notranja oprema hiše in vrt čimbolj povežeta v enovito celoto.

Potreben je pravi pristop, ko razmišljamo prenovi hiše. Pomembno je razjasniti želje in potrebe, nato pa začrtati pravilne cilje in temu prilagoditi načrtovanje. Notranjost hiše dobi novo kvaliteto.

 

Kako poteka prenova hiše?

 

Potrebno je preveriti trenutno stanje hiše: narediti izmere obstoječega stanja, fotografije.

Vse zbrane informacije služijo za izris načrta obstoječega stanja hiše v računalniški obliki in so osnova za načrte prenove.

 

Že v fazi načrtovanja obnove razmišljamo o notranji opremi hiše, njeni osvetlitvi in o vseh detaljih, ki zahtevajo predhoden premislek.

 

Običajno pripravimo nekaj različnih idejnih načrtov, za naročnikom se potem skozi pogovor odločimo za pravšnjega. Kasneje se začne faza detaljnega načrtovanja notranje opreme hiše.

Kaj vas zanima?

Sporočilo je bilo poslano.

bottom of page