top of page

NOTRANJA OPREMA PROSTOROV

Notranja oprema prostora, pa naj gre za hišo ali stanovanje, je poseben izziv. Predvsem je pomembno, da spoznamo naročnike, način življenja, želje in zahteve, ki nas vodijo k iskanju najboljših rešitev.

KAKŠNA BO OPREMA HIŠE ALI OPREMA STANOVANJA?

Vedno nas vodi zavedanje, da je vsak prostor pomemben, skupaj pa mora delovati kot celovita podoba. Skozi začetni obširni pogovor poizvemo kar se da veliko o naročnikovih navadah, družinskih članih, dojemanju estetike in idejah o notranji opremi prostorov. Tako določimo kakšna bo izbrana oprema hiše ali stanovanja.

 

Kot arhitekti za notranjo opremo se zavedamo, da je kuhinja srce vsakega bivalnega prostora. Njeni proporci, barve in izbor materialov, pa jo delajo edinstveno in prilagojeno končnemu uporabniku. Jedilnica in dnevna soba sta prostora, kjer se zberejo družinski člani ali prijatelji. Sta prostora, kjer nastajajo emocije in se pišejo spomini.

 

Notranja oprema kopalnice že dolgo nista več le tuš in kad, temveč želimo oblikovati prostor za sprostitev in polnjenje naše energije. Spalnica je prostor, ker se umirimo, beremo, uživamo…

KAKO POTEKA NOTRANJE OPREMLJANJE PROSTOROV?

1

IDEJNI NAČRT / TLORISNA POSTAVITEV PROSTOROV

V idejnem načrtu arhitekt notranje opreme oz. notranji oblikovalec zasnuje prostor, postavi stene, da čimbolj ujame lepe poglede, da hoja po prostoru teče čimbolj nemoteno. Naloga arhitekta za notranjo opremo ni torej le izbor lepega pohištva, temveč zasnova celotnega prostora, ki se potem kar najbolje poveže z izbrano notranjo opremo. Navadno naročniku predstavimo 2-3 različne tlorise, kasneje pa izluščimo pravšnjega.

2

IZBOR TLAKOV oz. PODA

Način bivanja določa tudi izbor primernih tlakov v prostoru. Danes je izbor le teh res ogromen: ladijski pod, parket, terrazzo, brušen beton, keramika…

3

IZBOR SANITARNE KERAMIKE IN PIP

V katalogu sanitarne keramike naročniku predstavimo izbrane pipe, tip sanitarne keramike, ki se kar najbolje podaja estetiki notranjega oblikovanja. Naj gre za enostavne oble oblike ali pa geometrične, bistveno je, da ujamemo rdečo nit, ki jo vodimo skozi celotno notranje oblikovanje.

4

IZBOR IN NAČRTOVANJE SVETIL PRI OPREMLJANJU

HIŠE ALI OPREMLJANJU STANOVANJA

Arhitekt za notranjo opremo skladno z duhom prostora izbere svetila. Predstavimo jih v katalogu svetil, prav tako pripravimo tudi natančen načrt osvetlitve.

5

KOLAŽ NOTRANJE OPREME IN MATERIALOV / NOTRANJE OPREMLJANJE SKOZI 3D PREDSTAVITEV

Skozi skice, kolaž notranje opreme, barv in materialov, naročniku predstavimo projekt notranje opreme. Za boljšo predstavo se lahko izdela tudi 3d predstavitev posameznih prostorov.

6

DETAJLNI NAČRTI

Vsa izrisana notranja oprema vsebuje  detajlne načrte za mizarska, steklarska in druga obrtniška  dela

7

NOTRANJA OPREMA – IZBOR

Glede na notranji dizajn stanovanja ali hiše izberemo primerno opremo:z ofo, posteljo, ki je lahko različnih materialov in tekstur, mizo in stole, predalnike, ki se prilegajo izbranemu oblikovanju. Naročniku posredujemo vse informacije o salonih, kjer lahko izbrano notranjo opremo dejansko kupijo.

8

STENSKE OBLOGE

Prav tako načrtujemo prostoru primerne stenske obloge, kot so npr. les, corten, tapete, opeka  ali pa pustimo stene proste in izberemo umetniška dela, ki jih bodo krasila.

9

IZBOR TEKSTILA

Notranje opremljanje pa ni popolno brez izbora primernega tekstila, ki se poveže z izbrano notranjo opremo.

Kaj vas zanima?

Sporočilo je bilo poslano.

bottom of page