top of page

Vrstna hiša

Projekt: Vrstna hiša, 210 m2
Lokacija: Ljubljana
Notranja oprema stanovanje, načrtovanje in interier: Lidija Rutar, Habitare d.o.o.
Izvedba na ključ: Habitare

Fotografija: Miran Kambič

Prenova obstoječe vrstne hiše je bila bliskovita. Skupaj s pripravo načrtov so bili potrebni le 4 meseci, da je bil projekt izveden, družina pa je dobila svoj novi dom.

 

V pritličju smo zamenjali pozicijo kuhinje in dnevnega prostora, tako da je bolj kvaliteten del pritličja, kjer je obilo svetlobe, pripadel kuhinji in jedilnici, kjer se družina največ zadržuje. V osrednji del pritličja smo umestili sofo s pogledom na kamin in tv, čisto ob vhodu pa je prostor našel bralni kot s knjižnjimi policami. V nadstropju smo uredili spalnico, ki se naprej razširi se v starševsko kopalnico z sofo in garderobo, prostora pa ločijo steklena vrata, obarvana v sive odtenke, da je pogled bolj diskreten. Najstnika sta pridobila lastno kopalnico s tušem in ogledalom, kamor lahko zapisujeta svoje misli ali pa opravila. V eni od mladinskih sob smo pridobili prostor v velikosti 2 m2 na način, da smo zmanjšali hodnik in podaljšali ploščo nad stopnišče.

 

Materiali: hrastov ladinjski pod, mediapan v sivih odtenkih, aluminijast kuhinjski pult. Črne pipe se ujemajo s čnimi kljukami na notranjih vratih. Povsod po prostorih blaži zvok in mehča prostor tekstil v obliki tepihov, zaves, sofe, postelje.

bottom of page