top of page

Počitniška oaza v starem mestnem jedru

Projekt: Počitniška hiša, 110 m2
Lokacija: Vrsar, Istra
Notranja oprema in interier: Habitare  

Fotografija: Juš Medič

OBNOVA POČITNIŠKE HIŠE IN INŽENERING

 

V hiši je bilo prvotno izredno malo svetlobe, okna so bila majhna, predeljeni prostori, pohištvo in ladijski pod pa v temnorjavih tonih…  Nova zasnova prostora in večja okna, postavitev steklenih vrat, vse to je prineslo svetlobo v prostor. Uporaba svetlejših tonov je zamenjala prejšnje težko ozračje.

V nadstropju je mladinska soba postavljena na galeriji – ob odprtem stopnišču, tako da ni nepotrebnih sten v tako majhni hiši. Na teraso v nadstropju, kjer je bila neizkoriščena uta, smo postavili kopalnico, ki ima po novem v sprednjem delu steklene površine in se nadaljuje v chill out prostor z ležalnikom.

 

NOTRANJA OPREMA, INTERIER

 

Počitniška hiša, locirana v starem mestnem jedru istrskega obmorskega mesta. Interier in notranja oprema sta v znamenju naravnih, avtohtonih istrskih materialov – tavelice, opečnat tlak v pritličju, ščetkan hrast v sivo oljeni obliki na tleh v nadstropju, izklesan kamniti pult v kopalnici, patinirana obdelava sten. Hkrati pa je vidna v interieru ljubezen do Španije, ki jo gojijo lastniki počitniške hiše – igriv mudejar slog, ki se pojavlja na posameznih detajlih, lučkah, tekstilu, mozaiku

bottom of page