top of page
_Z7V2320_LOWRES (1).jpg

Prvič na svojem

NOTRANJA OPREMA, INTERIER: Habitare, Lidija Rutar in Neja Pavlin

FOTOGRAFIJA: Vid Rotar

Kako je, ko se prvič preseliš v svoje stanovanje in si mladenič v poznih dvajsetih? 

Ja, takrat je še vse pred teboj, sredstva pa so omejena… Nastalo je tole stanovanje:)

 

Ob vhodu nas pozdravi leseni raster, v katerega so vgrajena kovinska držala za obleke, v niši pa je tabure za lažje obuvanje. Na nasprotni steni je veliko smoked ogledalo, ki optično poveča ozek hodnik, hkrati pa deluje elegantno.

 

Na levi, so vrata, ki vodijo v majhno kopalnico s temnejšimi ploščicami, kontrast pa je leseni panel za ogledalom, ki naredi prostor toplejši in bolj zanimiv.

Kopalnica je majhna, vendar pa ima vse, kar imajo velike, za drsnimi paneli se skrivata pralni in sušilni stroj, čistila, in večnamenska omara.

 

Osrednji, bivalni del združuje kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo in se odpira prek velikih panoramskih oken proti dvorišču in parku. Tam se dogaja prav vse… Sprejem za prijatelje, delo za računalnikom v poznih urah, gledanje tv in obšasno lenarjenje na sofi. Tudi skuhati je potrebno včasih, predvsem je pomemben velik hladilnik, zato somo se odločili za amreiškega, ki je skrit iz strani za panelom v barvi preostale kuhinje. Pult in ozadje sta v barvi lesa in zaradi boljše vzdržljivosti iz ultrapasa.

V spalnici se ponovijo rastri iz predsobe dnevnega prostora. Kot naspretje hrastu je vzglavje iz prešitega tekstila, za katerega je skrita ambientalna svetloba, ki osvetljuje vertikalne letve.

 

Na ozkem balkonu smo iz materiala, ki kljubuje vremenskim razmeram postavili walk in omaro, v kateri je shranjena ropotija. Tam je še prostor za manjšo mizo in rastlinje.

 

Barve so kot jih je naročnik monokromne: siva, črna bela s prepletom hrasta.

bottom of page