top of page

Mlada družina v Trnovem

Projekt: Stanovanje, 78 m2
Lokacija: Ljubljana, Trnovo
Notranja oprema stanovanja, načrtovanje in interier: Lidija Rutar, Habitare 
Izvedba na ključ, inženiring:  Habitare 
Fotografija: Juš Medič

 

Pri stanovanju s klasično zasnovo iz osemdesetih let, z majhnimi prostori, je bila naročnikova želja pridobiti večji, odprt osrednji prostor, ki bi omogočal komunikacijo med dnevnim prostorom, jedilnico in kuhinjo. S prerazporeditvijo sten smo pridobili nov, moderno zasnovan interier.

 

Notranja arhitektura stanovanja se je bistveno spremenila. Povezali smo kuhinjo in prej ločen dnevni prostor. Kopalnica je bila utesnjena, ločena od wc, posledično strašansko majhna. Kopalnica je dobila popolnoma novo podobo, osvobojeno vseh aparatov, postala je večja in bivalna… V dolgem hodniku je bila zasnovana garderobna soba, spalnica pa je posledično postala večja in prijetnejša.

 

NOTRANJA OPREMA 

 

Interier zaznamuje preplet svetlega in temnega. Notranja oprema: parket iz ameriškega oreha v temnorjavem odtenku daje dobro osnovo pohištvu iz mediapana v lakirani obdelavi v barvi peska. La za kontrast se ponekod pojavijo posamezni elementi v ameriškem orehu. Tapeta in tekstil pa dodajo prostoru končni pečat.

 

INŽENIRING, IZVEDBA NA KLJUČ

 

Projekt je bil izveden v dobrih 3 mesecih. Faza načrtovanja: projekt notranja arhitektura, projekt interiera - notranja oprema, izvedbeni projekt. Izvedbena faza: rušenje, postavljanje novih sten, menjave oken, ureditev elektro in strojnih instalacij, montaža sanitarne keramike, postavitev tlakov, postavitev notranje opreme…

bottom of page